Zöldséges csirke brassói
Egészségtudatos Cukor- és finomlisztmentes

Zöldséges csirke brassói

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A Zöldséges csirke brassói egy könnyed, ínycsiklandó főétel, amely a hagyományos brassói ízvilágot ötvözi friss zöldségekkel. A csirkemell pirítása és a ropogósra párolt zöldségek kombinációja a szójszósszal egy igazán különleges ételt eredményez.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 25 dkg (250 g) sárgarépa
  • 25 dkg (250 g) vörös káposzta
  • 25 dkg (250 g) édeskáposzta
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)
  • zúzott fokhagyma
  • kevés napraforgóolaj
  • kevés szójaszósz (cukormentes)
  • 0,5 kg (500 g) csirkemell

A recept

A csirkemellet felkockázzuk majd a olajon üvegesre pirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával és alaposan lepirítjuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát karikákra, a káposztákat pedig nagyobb négyzetekre. Az összes zöldséget egy kis olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk és szójaszószt öntünk rá. Ne sokáig legyenek a zöldségek fedő alatt, hogy ne puhuljanak inkább piruljanak.

Összekeverve tálaljuk.

Nagyon finom sült krumplival, sült édesburgonyával vagy céklás laposkenyérbe töltve is, de a diétás lepénykenyér is nagyon finom hozzá. 

De ha fogyasztasz fehérlisztet, akkor lepénykenyérbe és pitába is töltheted.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.