Zabrizottó
Egészségtudatos Cukor- és finomlisztmentes

Zabrizottó

Főétel Egytálétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A legutóbbi rakott karfiol receptemnél tűnt fel, hogy a szeletelt zab főzve milyen állagot ad. Innen jött az ötlet, hogy tökéletes alapanyag lenne diétás rizottónak. Állagra több mint tökéletes. Legyetek vele bátrak és ízesítsétek több módon. Dúsíthatjátok tejszínnel vagy főzhetitek bazsalikommal, oregánóval és paradicsomlével olaszosra! Zöldségekkel is bánjatok bátran.

Hozzávalók

  • 10 dkg (100 g) vöröshagyma
  • 20 g vaj
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 150 g szeletelt zab
  • 20 dkg (200 g) cukkini
  • 10 dkg (100 g) sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)
  • kevés petrezselyemzöld
  • ízlés szerint újhagyma

A recept

Az olajat és a vajat feltesszük melegedni, majd a finomra vágott vöröshagymát ezen megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt zabot és a hagymával együtt kicsit pirítjuk. Beletesszük a kockázott cukkinit, a kockázott répát és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát. 

 Pár percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadunk 2 dl vizet, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint fűszerezzük), majd kevergetve főzzük, míg a zab teljesen felszívja a levet. Adunk hozzá újra 2 dl vizet és várjuk meg, míg ez is beszívódik. Addig ismételjük ezt, amíg az összes 1 liter víz elfogy. Az utolsó adag vizet már ne engedjük teljesen beszívódni. 

 Ha elkészült a zabrizottó, szórjunk rá friss petrezselyem levelet vagy újhagymát. 

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.