Zabpelyhes tojáslepény
Egészségtudatos Cukor- és finomlisztmentes

Zabpelyhes tojáslepény

Reggeli, vacsora
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A terhességi diabétesz diéta miatt előtérbe kerültek számomra új receptek és hozzávalók. Ezt leginkább egy internetes ismerősnek és talán elmondhatom, hogy barátnőnek köszönhetem leginkább. Szóval Ildikó köszi a sok segítséget megosztom a nagyközönséggel pár receptedet! Kedvencem a zabpelyhes tojáslepény lett. Elsőként a reggeliként leginkább bevált dolgot mutatnám be. Kenyerek nekem nem váltak be reggel ahogy sok sorstársnak sem ahogy észrevettem. Nekem 25 g CH van reggelire megadva így ennek megfelelő mennyiséggel írom a receptet egy adagra. (Kölln finomszemű zabpehellyel számoltam. 56 g CH/100g)

Hozzávalók

  • 4,5 dkg (45 g) zabpehely
  • 1 dl víz
  • 1 tojás (M-es)
  • kevés
  • ízlés szerint bármilyen fűszer

A recept

A zabpelyhet a vízbe beáztatjuk és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a sót (fűszereket) és a tojást. 

Olajjal vékonyan kikent teflonos serpenyőben sütjük. Megpirítjuk az egyik oldalát, majd amikor már az egész átmelegedett és nem folyik a közepe sem, akkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

TIPP: Forró olajban is lehet sütni a zabpelyhes tojáslepény-t. Számomra ízben elég jól helyettesíti a bundás kenyeret.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.