
Zabpelyhes kifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
25 g zabpehelyliszt helyettesíthető zabpehely korpával. Még lágyabbá teszi a tésztánkat.
Recept:
A gabonaféléket a sóval összekeverjük a közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt.
A vízbe belekeverjük a kefirt és a mézet, majd meglangyosítjuk.
Ezt ráöntjük az élesztőre és hagyjuk felfutni.
Kidagasztjuk a tésztát, és 30 percig kelni hagyjuk. 30 perc után újra összegyúrjuk és megint 30 percig kelesztjük.
Ha ez az idő letelt, akkor 5 darabba vágjuk és gömbbé formázzuk, majd 10 percet kelni hagyjuk, hogy jobban formázható legyen.
Ha letelt a 10 perc, megformázzuk enyhén olajozott pulton kiflinek és szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk.
Újabb 30 percig kelesztjük, ami idő alatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen, úgy, hogy egy edényben vizet rakunk a sütő aljába.
Vízzel spricceljük és előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

Isteni! Próbáljátok ki
receptek További receptek egészségtudatos kategóriában



receptek További receptek kifli kategóriában



