
Zabpalacsinta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Tökéletes palacsintát sütöttem. Szinte meg se lehet mondani, hogy nem fehér lisztből készült.
Tejjel gyors felszívódású, de gondosan kiszámolva egy nagyon finom uzsonna lehet belőle tejfölös (édesítős) túróval vagy egy kevés cukormentes lekvárral esetleg cukormentes mogyorókrémmel.
Nálam kb. 8-10 g szénhidrátra jött ki darabja töltetlenül. Mindenképpen számoljuk ki, mert a liszt CH tartalma is változhat és a kisütött palacsinták darabszáma is változó lehet.
A tojást a kb fele mennyiségű (1,5 dl) tejjel elkavarjuk, majd hozzáadjuk a sót és az édesítőt.
Hozzákeverjük a zabpehelylisztet úgy, hogy csomómentes legyen.
Pár percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet (2 dl) is.
MINIMUM egy órát állni hagyjuk így is hűtőben, hogy a liszt megszívja magát a folyadékkal, de még többet is maradhat. Akkor jó ha olyan az állaga, mint a hagyományos palacsintatésztának.
Az én indukciós lapomon (10 fokozatú) hagyományos vas palacsintasütővel 6,5-es fokozaton sütöm.
Minden palacsinta előtt kikenjük olajjal a palacsintasütőt és hagyjuk átforrósodni.
Kb. fél merőkanálnyi (inkább kevesebb) kb 40-45 g tésztát öntünk a serpenyőbe. Én mérlegen mértem, hogy mennyit veszek ki a bekevert tésztából, hogy ne legyen több, mert akkor már nagyon vastag volt.
Megfordításkor arra figyeljünk, hogy a zabpalacsinta könnyebben szakad, mint a hagyományos társa, de ez egy gyakorlott palacsintasütőnek nem okozhat problémát.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



