Zabnokedli
Egészségtudatos Cukor- és finomlisztmentes

Zabnokedli

Köret
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon jó alternatíva a zabnokedli a hagyományos fehér búzalisztes verzió helyett. Nincs különösebb mellékíze és mégis lassú felszívódású.

Hozzávalók

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 1 tojás (M-es)
  • kb 100 g víz
  • csipet

A recept

A lisztet egy tálba rakjuk, megsózzuk.

Feltörünk egy tojást úgy, hogy mérjük a beltartalmának tömegét, majd 150 g-ra kiegészítjük vízzel.

Összekeverjük a tojásos vízzel a lisztet (ez egy híg massza lesz) és fél órát állni hagyjuk.

A fél óra alatt a zabpehelyliszt felszívja a vizet és nokedli sűrűségűvé válik.

Sós, forró, lobogó vízbe szaggatjuk.

Amikor feljöttek a víz tetejére még kb 2 percig forraljuk, majd szűrjük.

Ugyan úgy fogyasztjuk, mint a fehér búzalisztes verziót.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.