
Zabkása
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció
A recept
A fenti hozzávalókból egy keveréket készítünk, amit egy jól záródó üvegbe rakunk.
Amikor zabkását ennénk, akkor nincs más dolgunk, mint a fenti keverékből kivenni 50 g-ot (ez kb. 4 púpos evőkanálnyi) és leönteni 1 dl meleg tejjel, majd állni hagyni néhány percig.
Édesítős verzió esetén csak 40 g-ot mérjünk ki, majd öntsük le 1 dl meleg tejjel és hagyjuk állni pár percig.
A cukorral és 2,8%-os tejjel elkészített kakaós zabkása egy adagja 40 g szénhidrátot és 6 g zsírt tartalmaz.
Az édesítős keverék 40 g-ja 2,8%-os tejjel elkészítve 21 g lassú szénhidrát plusz 5 g gyors szénhidrátot tartalmaz a tej miatt, ami összesen 26 g szénhidrát. Jó lehet uzsonnára cukorbetegeknek, IR-eseknek és GDM-eseknek .
Ugyanezt az édesítős verziót 10 g cukormentes habtejszínnel és 90 g vízzel elkészítve alkalmas cukorbetegeknek, IR-eseknek és GDM-eseknek is akár reggelire, hiszen lassú felszívódásúnak számít és marad a 21 g szénhidrát mennyiség.
Egyéb ízesítő ötletek a kakaó helyett:
- vaniliás cukor (ez esetben a cukor mennyiségén csökkentsünk)
- Liofilizált gyümölcsök
- Chia mag (ez esetben egy kicsivel több tejet fog igényelni a keverék, mert a chia mag is magába szív a folyadékból)
- Csokoládé reszelék vagy csokicsepp
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek reggeli, vacsora kategóriában



