Vöröslencse krémleves
Cukor- és finomlisztmentes

Vöröslencse krémleves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Idén szilveszterkor úgy döntöttem, hogy a diétám miatt vöröslencséből készítem el a szilveszteri lencselevest. Azért, hogy kis különlegesség is legyen benne krémlevessé turmixoltam és a benne főtt húst felkockázva tálaltam. Szerintem nagyon finom lett ez a fajta vöröslencse krémleves próbáljátok ki!

Hozzávalók

Leveshez

  • 20 dkg (200 g) száraz vöröslencse
  • 2 l víz
  • fél kis fej vöröshagyma
  • 2 púpos kiskanál (10 g) ételízesítő
  • 1 tk (5 g)
  • 2 szál sárgarépa
  • kevés valamilyen füstölt sertéshús
  • 1 ek mustár

Rántáshoz

  • 3 ek (30 g) napraforgóolaj
  • 20 g zabpehelyliszt
  • fél kis fej vöröshagyma
  • 1 tk (5 g) pirospaprika (őrölt)

A recept

A lencsét lemossuk és egy fazékba tesszük.

Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.

Addig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul.

Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor, ha már kész a rántás)

Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.

Ekkor ha újra felforrt, akkor lehúzzuk a főzőlapról, a húst kivesszük belőle, majd egy fém botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha műanyag a botmixer akkor várjuk, amíg visszahűl a levesünk mielőtt turmixolnánk.

Tejföllel és a füstölt hús apróra vágott kockáival tálaljuk a vöröslencse krémlevest.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.