
Vöröslencse krémleves
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Leveshez
-
20 dkg (200 g) száraz vöröslencse
-
2 l víz
-
fél kis fej vöröshagyma
-
2 púpos kiskanál (10 g) ételízesítő
-
1 tk (5 g) só
-
2 szál sárgarépa
-
kevés valamilyen füstölt sertéshús
-
1 ek mustár
Rántáshoz
-
3 ek (30 g) napraforgóolaj
-
20 g zabpehelyliszt
-
fél kis fej vöröshagyma
-
1 tk (5 g) pirospaprika (őrölt)

A recept
A lencsét lemossuk és egy fazékba tesszük.
Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.
Addig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul.
Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor, ha már kész a rántás)
Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.
Ekkor ha újra felforrt, akkor lehúzzuk a főzőlapról, a húst kivesszük belőle, majd egy fém botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha műanyag a botmixer akkor várjuk, amíg visszahűl a levesünk mielőtt turmixolnánk.
Tejföllel és a füstölt hús apróra vágott kockáival tálaljuk a vöröslencse krémlevest.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek leves kategóriában



