
Vödrös savanyúság
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Szükség lesz még egy nagyméretű műanyag vagy üveg edényre/vödörre (fertőtlenítve).
Friss zöldségek lehetnek pl. uborka, zöldparadicsom, paprika, gyalult káposztával töltött paprika, karfiol, gyöngyhagyma, pici zöld dinnye, cseresznyepaprika.
Moss meg alaposan minden zöldséget, hagyhatod őket egészben is, de a pl. karfiolt érdemes rózsáira szedni, a paprikát félbe vágni és kicsumázni, az uborkába hosszában egy kést szúrni, hogy át tudja járni a lé.
Rakd a zöldségeket a vödörbe, majd készítsd el az alaplevet, amit ráöntesz a zöldségekre.
Öntsd a lét a vödörbe úgy, hogy az ellepje a zöldségeket. Ha felúsznak a tetejére, akkor egy tányért tegyél rá, hogy lesúlyozd.
Ha biztosra akarsz menni, hogy nehogy tönkremenjen, akkor forralt és visszahűtött vizet használj.
Zárd le a vödröt alaposan a fedelével, hogy elkerüld a baktériumok bejutását.
Helyezd a vödröt egy hűvös, sötét helyre, például a kamrába vagy a pincébe.
Ahogy teremnek a zöldségek úgy folyamatosan pakolhatod bele őket a vödörbe. Ha esetleg már kilógnak a zöldségek a léből, akkor pótold egy újabb adag folyadékkal.
Hagyd állni a savanyúságot legalább három-négy hétig. Ekkor már fogyasztható, de alapvetően ez a módszer hosszú távra alkalmas savanyítási mód.
Ha gyorsan szeretnél nagyon finom savanyúságot készíteni, akkor a csalamádé receptemet ajánlom.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek savanyúság kategóriában



