
Virslis csónak
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához (5 db)
-
35 dkg (350 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
15 g friss élesztőVAGY4-5 g szárított élesztő
-
1 tk (5 g) kristálycukor
-
1 kk (5 g) só
-
2 dl tehéntej (2,8%)
-
30 g puha sütőmargarinVAGY30 g puha vaj
Töltelékhez
-
ízlés szerint ketchup
-
ízlés szerint mustár
-
5 db virsli
-
szóráshoz reszelt trappista sajt

A recept
Belemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük.
Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. Rászórjuk a cukrot.
A tejet megmelegítjük a mikróban olyan melegre, hogy jó érzés legyen az ujjunkat beledugni. Ha meleg nem jó ha hideg az sem, mert a meleg megöli az élesztőt, fázni meg nem szeret.
Ezt ráöntjük az élesztőre. Belerakjuk a puha margarint is. 10 percet állni hagyjuk.
Jól kidolgozott kelt tésztát készítünk, majd kb 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta 5 db kis darabra osztjuk (125 g)
Egyenként gombócot formázunk belőlük. Hagyjuk 10 percet kelni őket.
Virslinél kicsit nagyobb rudakat sodrunk a gombócokból. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kicsit lenyomkodjuk. hogy laposak legyenek.
45 percig hagyjuk kelni őket.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen.
A csónak kialakítása:
A már megkelt rudakat középen hosszában bevágjuk. Ne legyen túl mély nehogy átvágjuk, de azért legyen annyira bevágva, hogy beleférjen a virsli.

Mehet a sütőbe
A vágás mentén széthúzzuk óvatosan és beletesszük a vágásba a virslit.
Lekenjük a tésztát felvert egész tojással.
Ízlés szerint nyomunk rá mustárt vagy ketchupot, esetleg szórunk rá sült hagymát.
Végül megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek sós kategóriában



