Vaníliás diós hókifli
Hagyományos

Vaníliás diós hókifli

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Tipikus karácsonyi édességek egyike a hókifli. Megosztom veletek az én kedvencemet. Egyszerű és gyors finomság az ünnepi asztalra a MINI BEJGLI-k mellé.

Hozzávalók

Tésztához

  • 30 dkg (300 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 lapos tk sütőpor
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás (M-es)
  • 200 g lágy vaj
    VAGY
    200 g lágy sütőmargarin
  • 100 g dió (darált)

Forgatáshoz

  • 120 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A recept

A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összedolgozzuk. 

7-10 g-os golyókat szakítunk a tésztából.

Egyesével ceruza vastagságú kis rudakat formázunk belőlük, majd a végüket kissé elvékonyítva és meggörbítve kifliket formázunk belőle.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kb 1 cm távolságra, mert megnőnek. (kb. 30 db fér egy tepsire)

Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és kb 15-18 perc alatt sészre sütjük, de inább azt írom, hogy addig, amíg picit megpirul a vége.

Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, de még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk. 

TIPP: A robotgép dagasztó spiráljával nagyon gyorsan össze lehet keverni
TIPP: Ha túl hamar rakjuk a cukorba, akkor megolvad, ha hidegen akkor nem tapad rá elég cukor.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.