
Túrós csokis torta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Túrós főzött krémez (26 cm)
-
4 dl tehéntej (2,8%)VAGY4 dl növényi tej
-
4 ek (100 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 kocka (250 g) sütőmargarin
-
250 g porcukor
-
250 g tehéntúró (félzsíros)
-
1 citrom héja
Csokis főzött krémhez (14 cm)
-
2 dl tehéntej (2,8%)VAGY2 dl növényi tej
-
2 ek (50 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
85-100 g étcsokoládé
-
150 g sütőmargarin
-
125 g porcukor
-
25 g holland kakaópor
Piskótához
-
8 tojás (M-es)
-
40 dkg (400 g) kristálycukor
-
2 dl víz
-
25 dkg (250 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek holland kakaópor
Csokiöntethez
-
10 dkg (100 g) vajVAGY10 dkg (100 g) sütőmargarin
-
10 dkg (100 g) kristálycukor
-
2 púpos ek (30 g) holland kakaópor
-
2 ek (40 g) tehéntej (2,8%)VAGY2 ek növényi tej

A recept
Legelőször a főzött krémeket készítjük el.
Túrós krém:
A tejet a liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük a túrót és a citrom héjat és félrerakjuk hűlni.
Csokis krém:
A tejbe belerakjuk a csokit és melegítjük, amíg felolvad, belekeverjük a lisztet robotgéppel, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük.
Utána elkészítjük a piskótát.
A 8 tojás sárgáját a 400 g cukorral és a 2 dl langyos vízzel habosra verjük, úgy hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad.
Belekeverjük a sütőporos, kakaós lisztet.
A 8 tojásfehérjét is kemény habbá verjük és a keverékbe óvatosan belekeverjük.

Sütés előtt
A tortaformákat kivajazzuk és kilisztezzük (aljába én sütűpapírt is rakok), majd a piskóta 2/3-át beleöntjük a nagyba a maradékot pedig elosztjuk a kicsikben.
180 oC-on megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. A kicsiknek 15-20 perc is elég a nagynak kell 30-40 perc is. A nagyot hűlés után félbevágjuk.

Jöhet az összeállítás
A krémek másik felét is elkészítjük.
Túrós:
A margarint a porcukorral habosra verünk robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém.
Csokis:
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verünk robotgéppel.Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet
Összeállítás:
Ezután nincs más dolgunk, mint összeállítani a két tortát és egymásra helyezni.
Túrós: 1 nagy piskóta, túrós krém, 1 nagy piskóta, kevés túrós krém a tetejére és az oldalára
Csokis: 1 kis piskóta, csokis krém, 1 kis piskóta kevés csokis krém a tetejére és az oldalára
Kenés közben figyeljünk, hogy úgy osszuk el a krémet, hogy az oldalára is jusson.

Összeállítás
Hűtőbe rakjuk, hogy áthűljön és szilárduljon a krém.
Csokiöntet:
A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.
Ha szép fényes a keverékünk, akkor leveszük a tűzről és a torta tetejére öntjük a mázat és elsimítjuk rajta. Azért szeretem ezt a mázat, mert ha nem is lesz egyenletes szépen elterül magától is és nem törik vágáskor.

Csokiöntettel leöntjük
Ha készen vagyunk a leöntéssel, akkor ízlés szerint díszítjük bolti csokoládékkal. Én forró vízbe mártott késsel vágom szét őket, akkor nem törnek olyan könnyen.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek torta kategóriában



