
Tojásos nokedli szalonnával és hagymával
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció


Galéria
1 képHozzávalók
Nokedlihez
-
4 db tojás (M-es)
-
kb 200 ml víz
-
400 g búzafinomliszt (BL 55)
-
1 tk (5 g) só
Egyebek
-
4 db tojás (M-es)
-
1 tk (5 g) só
-
100 g szalonna
-
100 g vöröshagyma
-
1 nagy saláta
-
1 adag édes salátaöntet

A recept
A szalonnát és a hagymát is apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
A tojásokat feltörjük úgy, hogy mérjük a tömegét a beltartalmának, ezt vízzel kiegészítjük 400 g-ra, megsózzuk és alaposan összekeverjük. Belerakjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Forró sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. ha feljött a víz tetejére, még kb 1 percig forraljuk. Ezután szűrjük és hideg vízzel öblítjük.
Ráöntjük a hagymás szalonnára. Pár percig sütjük, hogy a víz elpárologjon róla.
A maradék tojást felverjük, sózzuk és a nokedlire öntjük.
Addig kevergetjük közepes lángon, amíg az egész jól átmelegszik, de vigyázzunk ne szárítsuk ki.
Édes öntetbe mártogatott fejes salátával tálaljuk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek tészta kategóriában



