Tojásos nokedli szalonnával és hagymával
Hagyományos

Tojásos nokedli szalonnával és hagymával

Főétel Tészta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Tojásos nokedli hagyományos magyar ételnek számít. De miért maradnánk meg a hagyományos verziónál, ha még magyarosabbá és finomabbá tehetjük egy kis szalonnával és hagymával. Elmaradhatatlan hozzá a fejes saláta.
Tojásos nokedli szalonnával és hagymával

Galéria

1 kép

Hozzávalók

Nokedlihez

  • 4 db tojás (M-es)
  • kb 200 ml víz
  • 400 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 tk (5 g)

Egyebek

  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 tk (5 g)
  • 100 g szalonna
  • 100 g vöröshagyma

A recept

A szalonnát és a hagymát is apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

A tojásokat feltörjük úgy, hogy mérjük a tömegét a beltartalmának, ezt vízzel kiegészítjük 400 g-ra, megsózzuk és alaposan összekeverjük. Belerakjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

Forró sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. ha feljött a víz tetejére, még kb 1 percig forraljuk. Ezután szűrjük és hideg vízzel öblítjük.

Ráöntjük a hagymás szalonnára. Pár percig sütjük, hogy a víz elpárologjon róla. 

A maradék tojást felverjük, sózzuk és a nokedlire öntjük.

Addig kevergetjük közepes lángon, amíg az egész jól átmelegszik, de vigyázzunk ne szárítsuk ki.

Édes öntetbe mártogatott fejes salátával tálaljuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.