Tojásleves
Hagyományos

Tojásleves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Egy örök klasszikus a tojásleves. Nagyon gyors és egyszerű. Persze sokan nem szeretik, mert "menzás", de szerintem érdemes neki egy esélyt adni.

Hozzávalók

  • 2 púpos ek (50 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 60 g napraforgóolaj
  • 1 kis fej (50 g) vöröshagyma
  • 2 kk pirospaprika (őrölt)
  • 1,5 l víz
  • 3 tk ételízesítő
  • 1 tk
  • 1 ek ecet (20%)
  • 4 tojás (M-es)
  • ízlés szerint kömény (őrölt)

A recept

Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk addig amíg világosbarna nem lesz a liszt.

Ha megpirult, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát. Ha köménymagot is szeretnénk bele, akkor azt is most tegyük bele.

Felöntjük a vízzel, sózzuk, ízesítjük

Ha felforrt, akkor beleöntjük a feltört tojásokat és csak finoman egyet kavarunk rajta. Ha megfőtt a tojások sárgája, akkor belekeverünk egy evőkanál ecetet.

Pirított kenyér kockákkal tálaljuk a klasszikus tojásleves-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.