
Teljes kiőrlésű szendvics vekni
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizes tejet. Az egészet összegyúrjuk, majd belerakjuk a hideg vajat. Kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Dagasztás után 40 percet kelesztjük és 6 db-ba vágjuk (kb. 190 g/db). Így kb. 55 g CH egy vekni.
Természetesen több kisebb veknit is készíthetünk, ha szeretnénk. Pl. 11 felé osztva nincs 30 g CH egy db vekniben. Ilyenkor csak a sütési idő rövidebb néhány perccel.
Megformázzuk őket úgy, mint a fehér kenyeret egy pici veknivé.
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a „zsemléket”, majd kb. 30 percig hagyjuk őket kelni.
Közben 210 °C-ra előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütésen, gőztér alkalmazásával. (Egy edényben vizet rakunk a sütő aljába)
Mielőtt a sütőbe tolnánk a tepsit, lespricceljük vízzel a zsemlék felületét. Kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük, adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést.
Hideg helyen hagyjuk kihűlni.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



