Teljes kiőrlésű sörkifli
Cukor- és finomlisztmentes

Teljes kiőrlésű sörkifli

Kelt tészta Sós Aprósütemény
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon népszerű receptem az EXPRESS SÖRKIFLI, de szerettem volna ha diétás verzióban is elérhető lesz számotokra. Kidolgoztam a Teljes kiőrlésű sörkifli receptet nektek.

Hozzávalók

  • 40 dkg (400 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
  • 10 dkg (100 g) búzasikér
  • 8 dkg (80 g) sertészsír
    VAGY
    80 g vaj
  • 50 g (egy egész) friss élesztő
    VAGY
    2 zacskó (14 g) szárított élesztő
  • 1 ek (15-20 g)
  • 1 db egész tojás (M-es)
  • 3 dl tehéntej (2,8%)
    VAGY
    3 dl növényi tej

A recept

A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a sikér és a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt.

Egy edényben meglangyosítjuk a tejet a zsírral, majd az élesztőre öntjük. Ha felfutott az élesztő, beleütjük az egész tojást.

Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha tésztája van. Természetesen ha nagyon ragad, akkor kell még hozzá tenni lisztet, de semmiképpen ne legyen kemény a tészta.

Nem kell keleszteni!!!!  4 részre osztjuk.

Kerekre nyújtunk minden darabot. A darabokat 8 felé vágjuk.

Ízlés szerint töltjük sonkával, sajttal vagy kolbásszal. Feltekerjük kifli alakúra.

Szilikonos sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tejjel a tetejét és megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy csak őrölt köménnyel. 

15-20 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.  A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük

Aranybarnára sütjük a teljes kiőrlésű sörkifli-ket.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.