Tejberizs
Hagyományos

Tejberizs

Reggeli, vacsora
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon egyszerűen készíthetsz finom krémes tejberizs-t. Pár egyszerű alapanyagból.

Hozzávalók

  • 20 dkg (200 g) kerek szemű rizs
  • 20 dkg (200 g) víz
  • 1 csipet
  • 1 l tehéntej (2,8%)
  • 100-150 g kristálycukor

A recept

A rizst és a vizet egy fazékba öntjük. Felrakjuk lassú tűzön főni. Picit megsózzuk. 

Addig kavargatjuk, míg fel nem isza a vizet teljesen.

Ráöntjük a tejet és folyamatos kavarás mellett felforraljuk. Ekkor visszavesszük takarék lángra. Így szépen lassan főzzük - kb. 5-10 percenként megkeverve - nagyjából 30 percet. 

Addig főzzük, amíg már keverés nélkül kilátszanak a rizsszemek, de nem itta még be az összes tejet.

Ekkor levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cukrot.

Tehetünk bele ízlés szerint vanília aromát, vaníliás cukrot.

Ha kihűlt a tejberizs, akkor kakaóporral, gyümölccsel, lekvárral tálaljuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.