Sváb bableves alias barnabableves
Hagyományos

Sváb bableves alias barnabableves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ez a legfinomabb bableves, amit valaha ettem. Akkor ismerkedtem meg vele, amikor először pénteken hazautaztunk Mohácsra férjemmel. Ugyanis náluk minden pénteken ezt a levest főzi a nagymamája és készít hozzá heveknédlit. Levettek a lábamról vele :)

Hozzávalók

Leveshez

  • 400 g (Tündérkert gyártójú) fekete virágbab
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • 0,5 kg füstölt sertéshús
  • 3,5 l víz

Rántáshoz

  • 70 g sertészsír
  • 3 ek (70 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 4 kiskanál (15 g) pirospaprika (őrölt)
  • 1 kis fej (50 g) vöröshagyma
  • 4 gerezd (25 g) fokhagyma

A recept

A babot előző este beáztatjuk.

Reggel a víz tetején úszó babokat leszedjük és kidobjuk.

Leöntjük róla az áztatóvizet és leöblítjük a babot.

Fazékba tesszük  és fölengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát valamint a füstölt húst is.

Ízlés szerint sózzuk és fedő nélkül puhára főzzük. (több óra) A végén az elforrt vizet pótolni kell.

Amikor megfőtt a bab, akkor elkészítjük a rántást a következő módon:

A zsírt felmelegítjük beletesszük a lisztet hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk meg. Akkor jó, ha picit világosbarna színt kap.

Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát végül pedig a pirospaprikát, majd a levesbe keverjük.

A levest a rántással együtt még forraljuk kb 10 percig.

Heveknédlivel tálaljuk (receptért katt ide)

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.