
Sváb bableves alias barnabableves
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
A recept
A babot előző este beáztatjuk.
Reggel a víz tetején úszó babokat leszedjük és kidobjuk.
Leöntjük róla az áztatóvizet és leöblítjük a babot.
Fazékba tesszük és fölengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát valamint a füstölt húst is.
Ízlés szerint sózzuk és fedő nélkül puhára főzzük. (több óra) A végén az elforrt vizet pótolni kell.
Amikor megfőtt a bab, akkor elkészítjük a rántást a következő módon:
A zsírt felmelegítjük beletesszük a lisztet hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk meg. Akkor jó, ha picit világosbarna színt kap.
Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát végül pedig a pirospaprikát, majd a levesbe keverjük.
A levest a rántással együtt még forraljuk kb 10 percig.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek leves kategóriában



