Sütőtökgolyó
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
RegisztrációHozzávalók
Sütőtökgolyóhoz
- 200 g sült (kb 500-600 g nyers) sütőtök
- 50 ml narancslé (100%-os)
- 50 g zabpehely (apró szemű)
- forgatáshoz 100 g pirított tökmag
- 1 csapott kk (3 g) pumpkin spice fűszerkeverék
Pumpkin spice fűszerkeverékhez
- 4 tk fahéj (őrölt)
- 2 tk gyömbér (őrölt)
- 2 tk szerecsendió (őrölt)
- 1 tk szegfűszeg (őrölt)
A recept
A sütőtököt megsütjük, majd kimérünk belőle 200 g-ot. Összetörjük, majd belekeverjük a zabpelyhet és a narancslét, majd megfűszerezzük. Ha szeretnénk kevés mézzel édesíthetjük.
Az egészet állni hagyjuk 1 órát hűtőben.
Amíg áll a keverékünk, addig a tökmagot ledaráljuk és közepes lángon megpirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben.
A „tésztából” kis golyókat készítünk és a pirított tökmagba forgatjuk.
Pumpkin spice fűszerkeverék:
Képzeljétek el, hogy egy csipetnyi őszi varázslatot csempészünk a konyhánkba ezzel az ínycsiklandó fűszerkeverékkel! Most nem grammban mérünk, hanem a teáskanállal, mert ilyen kis mennyiségeket nehezen mér a mérleg.
Elkészítés:
Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze egy tálban. Érezni fogjátok, ahogy az illatok összefonódnak, és az őszi varázslat kibontakozik.
Az elkészült keveréket zárható fűszeres vagy csatos üvegbe helyezzük. Ne feledjük, a fénytől védett helyen tárolni, hogy megőrizze frissességét.