Sütőtök leves
Egészségtudatos

Sütőtök leves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A sütőtök leves igazi őszi finomság, amely tökéletesen ötvözi a sütőtök édeskés, gazdag ízvilágát a tej selymességével. Ez a leves nemcsak melengető, hanem könnyen elkészíthető is, így ideális egy hűvösebb napon, amikor valami különlegesre vágysz. A sütőtök természetes édessége és a tej krémes állaga harmonikusan egészítik ki egymást, így egy igazán lágy és ízletes ételt kapunk. Fogyaszthatod pirított tökmaggal és tökmagolajjal– mindenképp igazi őszi hangulatot varázsol az asztalra!

Hozzávalók

  • 500 g nyers sütőtök
  • 100 g vöröshagyma
  • 20 g napraforgóolaj
  • 5 dl tehéntej (2,8%)
  • 5 dl víz
  • ízlés szerint ételízesítő
  • kevés feketebors (őrölt)

Tálaláshoz

  • pirított tökmag
  • kevés tökmagolaj

A recept

A sütőtököt hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre pároltuk a hagymát adjuk hozzá a sütőtököt  és öntsük fel az alaplével vagy ételízesítős vízzel végül öntsük hozzá a tejet is. Ízesítjük sóval, borssal és, ha szeretnénk, szerecsendióval.  Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük, amíg a tök megpuhul. (kb. 15-20 perc). A levest forrón tálaljuk pirítot tökmaggal és tökmagolajjal a tetején.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.