Sütőben sült fánk - ikres fánk
Hagyományos

Sütőben sült fánk - ikres fánk

Kelt tészta Édes
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Eredetileg ami a blogon volt Ikres fánk néven az citromhab receptje és a nevet azért kapta, mert olyan sikert aratott az ikres anyukák csoportjában, mint az ikres kifli.

Hozzávalók

  • 55 dkg (550 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 25 g (fél kocka) friss élesztő
    VAGY
    8-9 g szárított élesztő
  • 100 ml víz
  • 150 ml tehéntej (2,8%)
  • 25 g tejföl (20%)
  • 3 ek (65 g) kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 1 tojás (M-es)
  • sütéshez napraforgóolaj

A recept

Idővel minden fejlődik és változik úgy az ikres kiflit a békebeli kifli váltotta fel nálam.

Ezt a sütőben sült fánkot pedig már az amerikai fánk tésztájából készítem.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.