
Sült csirkecomb
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A combokat alaposan átvizsgáljuk és eltávolítunk a bőrről minden oda nem való maradványt.
Mindegyiket egyenként sózzuk és borsozzuk. Én nem szoktam semmi mást rakni rá. De használhatunk bármilyen kedvenc főszert vagy kész keveréket is.
Belefektetjük a tepsibe őket a bőrös felükkel felfelé és vizet öntünk kb fél cm magasan a tepsi aljába. Az egészet lefedjük alufóliával, vagy ha van akkor olyan edénybe rakjuk, aminek van fedele.
Mellédobunk combonként számítva 3 gerezd fokhagymát. Én nem is szoktam mást rakni mellé, de ha szeretitek, akkor tegyetek mellé szeletelt vöröshagymát, friss zöldfűszereket pl: rozmaringot, kakukkfüvet stb.
180 fokos sütőben alul felül sütésen addig sütjük, amíg meg nem puhul a hús. Ez kb 1-1,5 óra alatt következik be.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e.
Ha már megpuhult, akkor feljebb vesszük a hőmérsékletet és bekapcsoljuk a légkeverést vagy akár a grillt ha van és szép pirosra pirítjuk a combok bőrét.
Általában hagymás-tejszínes törtkrumplival tálalom a sült csirkecomb-ot.
Házi marinált paprikával a legfinomabb.
Ráadásként készíthettek hozzá finom puha fehérkenyeret, vagy bármilyen péksüteményt.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



