Sült alma dióval és mazsolával
Hagyományos

Sült alma dióval és mazsolával

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ha valami gyors, de ünnepi hangulatú édességet keresel, próbáld ki ezt a receptet – biztosan nem fogsz csalódni! Ahogy közelednek az ünnepek, egy finom, meleg sütemény mindig jól jön, hogy fokozza a karácsonyi hangulatot. Egy könnyen elkészíthető, ínycsiklandó desszert, mint a sült alma dióval és mazsolával, tökéletes választás a hideg napokon.
Sült alma dióval és mazsolával

Galéria

1 kép

Hozzávalók

  • 2 db nagy alma
  • 100 g dió (durvára vágott)
  • 50 g mazsola
  • 1 üveg rumaroma
  • 5 ek méz
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • kevés vaj

A recept

A mazsolát egy tálba tesszük, ráöntjük a rumaromát, és hagyjuk, hogy jól magába szívja az aromát. A diót durvára vágjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk, hogy intenzívebb ízt kapjon. 

A töltelékhez a rumaromás mazsolát összekeverjük a pirított dióval, a mézzel és a fahéjjal. 

Az almákat alaposan megmossuk, levágjuk a tetejüket, és óvatosan kivájjuk a magházukat, hogy helyet készítsünk a tölteléknek. majd a keverékkel megtöltjük az előkészített almákat. Az almákat egy vajjal kikent tepsibe állítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára és illatosra sütjük.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.