Sóska mártás
Hagyományos

Sóska mártás

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Sóska mártás megosztó étel. Vannak, akik szeretik, vannak akik nem. Én azon szerencsések közé tartozom, akinek a gyermekei nagyon szeretik sültkrumplival mártogatva.

Hozzávalók

  • 200 g friss sóska
  • 30 g (2 ek) búzafinomliszt (BL 55)
  • 30 g napraforgóolaj
  • 2 gerezd (8 g) fokhagyma
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl tehéntej (2,8%)
  • 1 tk (5 g)
  • 1 ek (25 g) tejföl (20%)

A recept

A szárától megtisztított megmosott leveleket forró vízbe dobjuk annyi időre, míg a zöld színüket elveszítik.

Leszűrjük, és egy éles késsel apróra vágjuk.

Az olajból a liszttel rántást készítünk, ha megpirult, akkor belerakjuk az apróra vágott fokhagymát

Belekeverjük az összevágott sóskát

Felöntjük a vizes tejjel és megsózzuk

Lassú tűzön besűrítjük. 

Ha besűrűsödött, akkor tejföllel lágyítunk az ízén a sóska mártás-nak.

Sült krumplival mártogatva szeretjük :)

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.