
Sós négyes
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a feldarabolt hideg vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, majd 16 db-ba vágjuk. kb. 68 g/db
Mindegyik darabot megformázzuk gombócnak, majd 10 percig hagyjuk kelni.
Kilapogatjuk a gombócokat, feltekerjük úgy, mint az egyenes kiflit. 4 db ilyen kiflit szorosan egymás mellé helyezünk szilikonos sütőpapíros tepsire, majd így járunk el az összes gombóccal. Így módon 4 db négyest kapunk a tepsin.
30 percig hagyjuk kelni letakarva őket.
Közben a sós pancsot kikeverjük oly módon, hogy a lisztet a sóval és a vízzel alaposan összekeverjük. A sütőt alul felül sütésen bemelegítjük 200 fokra.
Ha letelt az idő, megkenjük őket egy felvert egész tojással és a sós pancsot rácsorgatjuk.
A bemelegedett sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a kifli már barna, de a só nem ég meg.

Nagyon finom. Próbáljátok ki
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek kifli kategóriában



