Sertéspörkölt nokedlivel
Hagyományos

Sertéspörkölt nokedlivel

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Többen kérték már a sertéspörkölt receptemet, így most ezt is leírom, hogy én hogyan készítem.

Hozzávalók

Pörkölthöz (kb 6 adag)

  • 1 kg (nálam comb) sertéshús
  • 125 g vöröshagyma
  • 50 g sertészsír
  • 10 g pirospaprika (őrölt)
  • 8 g fokhagyma
  • 10 g
  • 3 db pörköltízesítő kocka
  • 25 g paprikakrém

Nokedlihez

  • 6 db tojás (M-es)
  • 300 ml víz
  • csipet
  • 600 g búzafinomliszt (BL 55)

A recept

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A zsíron közepes lángon lepírítjuk. Ha már kapott egy kis barnás színt, akkor felöntjük egy nagyon kevés vízzel. Újra lepirítjuk. 

Ezután elhúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, beledobjuk a kockákat és a pirosaranyat is belenyomjuk.

Addig keverjük, míg a kockák feloldódnak.

Beledobjuk a kockákra vágott húst és megsózzuk. Rárakjuk az apróra vágott fokhagymát. 

Alaposan összekeverjük az egészet. Visszarakjuk kis-közepes lángra és lefedjük.

Nem kell rá víz, mert a hús elég levet enged. 

Közepes lángon fedő alatt főzzük kb 3 órán keresztül.

Amíg fől a 6 db tojást felütjük és hozzáadjuk a vizet és a sót, amit alaposan elkeverünk. 

Beleszitáljuk a lisztet és csomómentesen elkeverjük.

Forró sós vízbe szaggatjuk. Újraforrástól szímítva pár percig főzzük, majd leszűrjük.

A sertéspörkölt-et a kifőtt nokedlivel tálaljuk. Diétásan ZABNOKEDLIvel. 

Ízlés szerint tejföllel és friss FEHÉR KENYÉRREL fogyasztjuk

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.