
Sajtos aprósütemény
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd 10-20 percet pihentetjük hűtőben.
Ne hagyjuk bent sokáig, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta, és nehezen nyújtható.
Kb fél-egy cm vékonyra kinyújtjuk.
Bármilyen apró formára kiszaggatjuk, kivágjuk amilyenre csak szeretnénk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a darabokat, majd a hűtőbe tesszük kb 10-20 percre, hogy a vaj visszadermedjen.
Ha "megkeményedett", akkor megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy köménymaggal.
Előmelegített sütőben sütjük 160 °C-on légkeverésen, vagy 180 °C-on alul felül sütésen, addig amíg szépen megpirul a sajt a sajtos aprósütemény tetején.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek aprósütemény kategóriában



