Saját levében sült csokitorta
Hagyományos

Saját levében sült csokitorta

Desszert Torta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Varázslatos ahogy ez a néhány hozzávaló a sütőben pár perc alatt átalakul és saját levében sült csokitorta lesz belőle. Kezdőknek is ajánlom, hisz ezt a receptet Orsi barátnőmtől kaptam, aki arról volt híres, hogy a konyhában nagyon nincs a helyzet magaslatán. Egy szó mint száz, ha valaki a vendégeit el akarja kápráztatni, az nyugodtan vágjon bele és süssön saját levében sült csokitortát, a siker nem marad el.

Hozzávalók

Tésztához

  • 16 dkg (160 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 lapos tk sütőpor
  • 200 g kristálycukor
  • 40 g holland kakaópor
  • 1 csipet
  • 125 ml tehéntej (2,8%)
    VAGY
    125 ml növényi tej
  • 5 dkg (50 g) olvasztott vaj
    VAGY
    5 dkg (50 g) olvasztott sütőmargarin

Levéhez

  • 20 dkg (200 g) kristálycukor
  • 40 g holland kakaópor
  • 3 dl forró víz

A recept

A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú de kis méretű tepsi aljában elterítjük egy vizes kanál segítségével. 

Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára. 

Nem kell megijedni eléggé furán néz ki ilyenkor, de mire megsül addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.  

200 °C-os sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. 

Nem kell szárazra sütni. Ha feljön a tészta a tetejére, akkor vegyük is ki. 

Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani) 

Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a saját levében sült csokitorta tetejére. 

TIPP: Előre el tudjuk készíteni, majd a vendégek érkezésekor már csak meg kell sütni és tálalni.
TIPP 2: Másnap is tökéletes mikróban megmelegítve 30 mp alatt

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.