
Saját levében sült csokitorta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
16 dkg (160 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 lapos tk sütőpor
-
200 g kristálycukor
-
40 g holland kakaópor
-
1 csipet só
-
125 ml tehéntej (2,8%)VAGY125 ml növényi tej
-
5 dkg (50 g) olvasztott vajVAGY5 dkg (50 g) olvasztott sütőmargarin
Levéhez
-
20 dkg (200 g) kristálycukor
-
40 g holland kakaópor
-
3 dl forró víz

A recept
A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú de kis méretű tepsi aljában elterítjük egy vizes kanál segítségével.
Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára.
Nem kell megijedni eléggé furán néz ki ilyenkor, de mire megsül addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.
200 °C-os sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nem kell szárazra sütni. Ha feljön a tészta a tetejére, akkor vegyük is ki.
Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani)
Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a saját levében sült csokitorta tetejére.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek torta kategóriában



