
Ropogós sült batáta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Az édesburgonyát felkarikázzuk kb. 0,5-1 cm vékonyra, majd ugyanekkora csíkokat készítsünk belőle.
A hasábokat egy tálba rakjuk és megsózzuk. Hagyjuk állni, hogy kicsit nedvessé váljon a felülete, majd megszórjuk 30 g barna rizsliszt és 1 tk. pirospaprika keverékével. Alaposan rázni kezdjük, hogy a keverék nagy része rátapadjon.
Ha megvan, akkor 180 fokos olajsütőben kisütjük. Amikor kivettük a olajból konyhai papírtörlőre tesszük , hogy beszívja a felesleges olajat. Ízlés szerint sózzuk és paprikázzuk a ropogós sült batátát.
A teljes mennyiségre kb. 20 g rizsliszt tapadt csak rá, ami 15 g CH, a burgonya pedig 86 g CH ennek összege 106 g CH így maximum a felét együk meg egy ebédre, de jobb ha csak a harmadát és még pótoljuk mással a kieső CH-t.
receptek További receptek egészségtudatos kategóriában



receptek További receptek köret kategóriában



