
Ropogós diétás gofri
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
3 db gofrihoz
-
8 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
-
50 g napraforgóolaj
-
1 db tojás (M-es)
-
1 dl (100 g) víz
-
fél csomag (6 g) sütőpor
-
100 g teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
Csokoládépudinghoz
-
2 dl (200 g) víz
-
2 dl (200 g) habtejszín (cukrozatlan)
-
30 g csokoládé (cukormentes)
-
30 g zabpehelyliszt
-
30 g holland kakaópor
-
2 tk (8 g) édesítőszer (negyedannyi típusú)
-
csipet só

A recept
Az édesítőt, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tésztát beletesszük a forró sütőbe. Nálam néhány perc alatt megsül a ropogós gofri. Egy papírra kirakjuk kicsit hűlni.
Közben elkészítjük a pudingot. Egy lábasba kimérjük a vizet és a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, majd elkezdjük melegíteni. Míg a keverék felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a zabpehelylisztet, a kakaóport a negyedannyi édesítőszerrel és sóval. Ha a csokoládénk édesítőszer mentes is, akkor tehetünk bele több negyedannyi típusú édesítőszert. A keveréket óvatosan, kanalanként a forró csokoládés tejszínes vízhez adagoljuk, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Újra felforrósítjuk, és folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg a liszt szépen besűríti a csokipudingot.
A kisült gofrikat csokipudinggal és cukormentes habtejszínnel tálaljuk.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



