Ropogós diétás gofri
Cukor- és finomlisztmentes

Ropogós diétás gofri

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon régóta kerestem a ropogós gofri titkát, és a finomlisztes verziónál meg is találtam. Ezúttal az inzulinrezisztencia miatt egy egészségesebb változatra váltottam: teljes kiőrlésű búzaliszttel dolgoztam. Az eredmény ugyanaz maradt: egy kívül ropogós, belül pedig tökéletes állagú gofri, amit öröm fogyasztani és most egy diéta kompatibilis csokipuding receptet is hoztam mellé.

Hozzávalók

3 db gofrihoz

  • 8 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • 50 g napraforgóolaj
  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 dl (100 g) víz
  • fél csomag (6 g) sütőpor
  • 100 g teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)

Csokoládépudinghoz

  • 2 dl (200 g) víz
  • 2 dl (200 g) habtejszín (cukrozatlan)
  • 30 g csokoládé (cukormentes)
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 2 tk (8 g) édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • csipet

A recept

Tipp: A víz és habtejszín helyett használhatunk 4 dl tejet, de úgy nem lesz olyan krémes.

Az édesítőt, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tésztát beletesszük a forró sütőbe. Nálam néhány perc alatt megsül a ropogós gofri. Egy papírra kirakjuk kicsit hűlni.

Közben elkészítjük a pudingot. Egy lábasba kimérjük a vizet és a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, majd elkezdjük melegíteni. Míg a keverék felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a zabpehelylisztet, a kakaóport a negyedannyi édesítőszerrel és sóval. Ha a csokoládénk édesítőszer mentes is, akkor tehetünk bele több negyedannyi típusú édesítőszert. A keveréket óvatosan, kanalanként a forró csokoládés tejszínes vízhez adagoljuk, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Újra felforrósítjuk, és folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg a liszt szépen besűríti a csokipudingot.

A kisült gofrikat csokipudinggal és cukormentes habtejszínnel tálaljuk.

Ha szeretnétek a diétátokat úgy tölteni, hogy közben igazán élvezitek az ételeket, akkor szívből ajánlom az Egyszerű kelt tészták - Cukor- és finomlisztmentesen című könyvemet. Tele van ízletes, cukor- és finomlisztmentes receptekkel, amiket könnyű elkészíteni. Kattintsatok IDE, és szerezzétek be most!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.