Prágai sertésszelet
Hagyományos

Prágai sertésszelet

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Néhány napja elmentünk férjemmel ebédelni munkaidőben. A menü Prágai sertésszelet volt. Nem tudtam mi az, de kipróbáltuk. Megállapítottam, hogy én ilyen finom rántott húst még nem ettem életemben így megdícsértem a tulajdonost, akivel szóba elegyedve elárulta, hogy mustárral és fokhagymával kent karaj volt kirántva. Gondoltam megosztom veletek, mert a végeredmény egyáltalán nem száraz, sőt nagyon finom omlós és szaftos lesz száraz húsból is.

Hozzávalók

  • néhány szelet sertéskaraj
    VAGY
    néhány szelet csirkemell
  • ízlés szerint mustár
  • néhány gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • néhány db tojás (M-es)
  • szükséges mennyiségű búzafinomliszt (BL 55)
  • szükséges mennyiségű zsemlemorzsa

A recept

A sertés karaj szeleteket kb. 1 cm vastagra vágjuk, majd fél centi vastagra kiklpofoljuk. Ha csirkemellel dolgozunk, akkor egyből fél cm vastagra vágjuk fel. 

Egy evőkanálnyi mustárhoz egy gerezd fokhagymát reszelünk és összekeverjük. Fontos, hogy reszelve legyen a fokhagyma, mert apróra vágva darabos maradhat.

A húsokat alaposan sózzuk, majd vékonyan bekenjük a fokhagymás mustárral. Ne tocsogjuk benne, mert akkor sütéskor leválhat a panír, de azért látszódjon, hogy van rajta.

Azonnal is süthetjük, de pihenhet a hús a pácban a hűtőben is, akkor még finomabb lesz.

Hagyományos módon bepanírozzuk. Lisztbe, villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. 

Forró olajban (170 fok) kisütjük. Így elkészül a prágai sertésszelet.

Én HAGYMÁS TÖRTKRUMPLIval és MARINÁLT PAPRIKÁval tálaltam.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.