
Prágai sertésszelet
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A sertés karaj szeleteket kb. 1 cm vastagra vágjuk, majd fél centi vastagra kiklpofoljuk. Ha csirkemellel dolgozunk, akkor egyből fél cm vastagra vágjuk fel.
Egy evőkanálnyi mustárhoz egy gerezd fokhagymát reszelünk és összekeverjük. Fontos, hogy reszelve legyen a fokhagyma, mert apróra vágva darabos maradhat.
A húsokat alaposan sózzuk, majd vékonyan bekenjük a fokhagymás mustárral. Ne tocsogjuk benne, mert akkor sütéskor leválhat a panír, de azért látszódjon, hogy van rajta.
Azonnal is süthetjük, de pihenhet a hús a pácban a hűtőben is, akkor még finomabb lesz.
Hagyományos módon bepanírozzuk. Lisztbe, villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban (170 fok) kisütjük. Így elkészül a prágai sertésszelet.
Én HAGYMÁS TÖRTKRUMPLIval és MARINÁLT PAPRIKÁval tálaltam.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



