
Pletzlach avagy a hagymás zsemle
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepére.
Ide morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, ráöntjük a langyos vizet és beleöntjük az olajat.
Kidagasztjuk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta
40 percet kelesztjük
A kelési idő alatt olajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk
kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd egy nagy szájú pohárral kiszaggatjuk
Sütőpapíros tepsin kelesztjük 15-20 percig
Megkenjük felvert egész tojással a tetejét
Egy teáskanál segítségével mélyedést csinálunk a közepére
Ide kanalazzuk a kihűlt olajtól lecsöpögtetett hagymát
Megszórjuk mákkal a tetejét

Sütés előtt
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra úgy, hogy egy edényben vizet rakunk a sütő aljába
Barnára sütjük a pletzlach-okat.

Jó étvágyat hozzá!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



