Pletzlach avagy a hagymás zsemle
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció
A recept
A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepére.
Ide morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, ráöntjük a langyos vizet és beleöntjük az olajat.
Kidagasztjuk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta
40 percet kelesztjük
Én ezt használom – ezzel a kelesztőtállal még szebb és levegősebb tészták készülnek. Kattints a linkre és szerezd be a sajátodat!
A kelési idő alatt olajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk
kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd egy nagy szájú pohárral kiszaggatjuk
Sütőpapíros tepsin kelesztjük 15-20 percig
Megkenjük felvert egész tojással a tetejét
Egy teáskanál segítségével mélyedést csinálunk a közepére
Ide kanalazzuk a kihűlt olajtól lecsöpögtetett hagymát
Megszórjuk mákkal a tetejét
Sütés előtt
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra úgy, hogy egy edényben vizet rakunk a sütő aljába
Barnára sütjük a pletzlach-okat.
Jó étvágyat hozzá!
receptek További receptek hagyományos kategóriában
receptek További receptek zsemle kategóriában