
Pizza
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg (500 g) pizzaliszt 00-s jelölésűVAGY50 dkg (500 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 tk só
-
2,5 dkg (fél kocka) friss élesztőVAGY1 zacskó (7 g) szárított élesztő
-
1 tk kristálycukor
-
300 ml (300 g) víz
-
3 ek (30 g) olívaolajVAGY3 ek (30 g) napraforgóolaj
Paradicsomszószhoz
-
kis konzerv (70 g) sűrített paradicsom
-
2 tk (10 g) kristálycukor
-
1 kk oregánó
-
1 kk bazsalikom
-
1 ek víz
-
1 tk (5 g) só
-
ízlés szerint feketebors (őrölt)
Tejfölös szósz
-
100 g tejföl (20%)
-
1 gerezd zúzott fokhagyma
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint feketebors (őrölt)

A recept
Lisztet a sóval elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt, majd rászórjuk a cukrot ráöntjük a langyos vizet és végül az olajat. 1-2 percig hagyjuk az élesztőt felfutni. Az egészet összekeverjük, majd kidagasztjuk, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz vagy a dagasztó tál falához. Jó alaposan körbelocsoljuk olajjal és fél órát kelni hagyjuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, majd 3-4 részre osztjuk attól függően mekkora pizzát szeretnénk és gombóccá formázzuk.
Az elkészült gombócokat 10-15 percig pihentetjük, majd a kiolajozott sütőformába téve ellapogatjuk. Ha nem fedi be az egész formát akkor várunk ismét 5-10 percet és tovább tudjuk nyújtani.
Ha befedtük a formát, akkor ízlés szerint rakunk rá feltétet.
Ha vastagabb tésztát szeretnénk, akkor ilyenkor is keleszthetjük még 10-15 percet. Ha vékonyan szeretjük, akkor azonnal forró sütőbe dugjuk.
A megpakolt pizzát a sütőnk legmagasabb hőfokán (nálam 300 fok) alsó felső sütésen megsütjük. Akkor készült el, ha a kellő színt elérte a sajt és a széle is megpirult.
Ha valami izgalmasabbra vágysz süss CSAVART PIZZÁT
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek pizza kategóriában



