Paradicsomos húsgombóc
Hagyományos

Paradicsomos húsgombóc

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon régóta tervezem ezt a posztot is. Paradicsomos húsgombóc sose lett olyan, mint amilyet szerettem volna. De most talán megvan az a recept, amire eddig vágytam. Se nem édes se nem sós így mindenki utólag tudja még magának ízesíteni. ez azért fontos nálunk, mert én sósan eszem csak meg férjem pedig cukrosan. Gyerekek így szeretik ahogy van :)

Hozzávalók

Gombóchoz (kb 30 db)

  • 1 kg sertéshús (darált)
  • 150 g rizs
  • 15 g
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)
  • 1 tojás (M-es)
  • 100 g vöröshagyma
  • pici napraforgóolaj

Mártáshoz

  • 1500 g paradicsompüré (passata)
  • 0,5 l víz
  • 15 g
  • 110 g kristálycukor
  • pici feketebors (őrölt)

Rántáshoz

  • 30 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 40 g napraforgóolaj

A recept

Az apróra vágott hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük és gombócokat formázunk belőlük.

A mártás hozzávalóit összekeverjük és felforraljuk. 

A gombócokat a forrásban lévő mártásba pakoljuk és visszavesszük a hőmérsékletet alacsonyra.

Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs a gombócok közepén is megpuhul. (Kb 1 óra)

Közben a lisztből és az olajból zsemleszínű rántást készítünk.

Ha megfőttek a gombócok kiszedjük őket és a mártást berántjuk a rántással úgy hogy kevés mártást adunk a rántáshoz és csomómentesre keverjük. Ezt öntjük a forró mártásba. Ez azért kell, hogy ne legyen csomós a mártásunk. Felforraljuk a mártást folyamatos keverés mellett és pár percig melegítjük. Ha megvan, akkor visszapakoljuk bele a gombócokat és készen is van a paradicsomos húsgombócunk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.