
Paradicsomos húsgombóc
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Gombóchoz (kb 30 db)
-
1 kg sertéshús (darált)
-
150 g rizs
-
15 g só
-
ízlés szerint feketebors (őrölt)
-
1 tojás (M-es)
-
100 g vöröshagyma
-
pici napraforgóolaj
Mártáshoz
-
1500 g paradicsompüré (passata)
-
0,5 l víz
-
15 g só
-
110 g kristálycukor
-
pici feketebors (őrölt)
Rántáshoz
-
30 g búzafinomliszt (BL 55)
-
40 g napraforgóolaj

A recept
Az apróra vágott hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük és gombócokat formázunk belőlük.
A mártás hozzávalóit összekeverjük és felforraljuk.
A gombócokat a forrásban lévő mártásba pakoljuk és visszavesszük a hőmérsékletet alacsonyra.
Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs a gombócok közepén is megpuhul. (Kb 1 óra)
Közben a lisztből és az olajból zsemleszínű rántást készítünk.
Ha megfőttek a gombócok kiszedjük őket és a mártást berántjuk a rántással úgy hogy kevés mártást adunk a rántáshoz és csomómentesre keverjük. Ezt öntjük a forró mártásba. Ez azért kell, hogy ne legyen csomós a mártásunk. Felforraljuk a mártást folyamatos keverés mellett és pár percig melegítjük. Ha megvan, akkor visszapakoljuk bele a gombócokat és készen is van a paradicsomos húsgombócunk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



