
Nyírségi gombócleves
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Leveshez
-
350 g csirkemell
-
1 kis fej (70 g) vöröshagyma
-
15 g vaj
-
1 ek búzafinomliszt (BL 55)
-
150 g zöldborsó
-
150 g sárgarépa
-
150 g gomba
-
75 g petrezselyemgyökér
-
1,8 l víz
-
200 ml habtejszín (cukrozatlan)
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint feketebors (őrölt)
-
ízlés szerint ételízesítő
Gombóchoz
-
250 g krumpli
-
1 tojás (M-es)
-
1 ek búzadara (AD)
-
kb 75 g búzafinomliszt (BL 55)
-
1 ek petrezselyemzöld
-
csipet só

A recept
Először a krumplit kockákra vágva feltesszük sós vízben főlni.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, erre rádobjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk majd fehérdedésig pirítjuk.
Rászórjuk az evőkanálnyi lisztet és bererakjuk a zöldségeket.
Ha megkevertük, akkor felöntjük a vízzel és a tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk.
Amíg a zöldségek megpuhulnak a levesben, addig a krumplit összetörjük és a tojással, búzadarával, liszttel és a petrezselyemzölddel összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk.
Ha megfőtt a leves, kis gombócokat csinálunk a krumplis tésztából és a levesbe dobjuk őket, amikor feljöttek a gombócok a leves tetejére, akkor még pár percig főzzük a gombócleves-t.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek leves kategóriában



