
Muffin alaprecept
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A cukrokat az egész tojásokkal habosra keverem. Nem kell külön felverni a fehérjét. Beledolgozom a puha margarint. Ehhez adom a lisztes sütőporos keveréket és a legvégén a tejet.
Ezt az alaptésztát sokféleképpen lehet ízesíteni. Sok tippet írok lejjebb!
180-200 °C-on sütjük alul-felül sütéssel 20-25 percig. Mini muffin esetén elég a 15 perc sütés.

Nutellával töltött
Ízesítések:
Kakaós- nutellával töltött: A liszt mennyiségét csökkenteni kell a holland kakaópor mennyiségével. 20 g holland kakaópor + 230 g liszt. Kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi nutella a közepébe és lefeded tésztával.
Málnás-tejcsokis: 200 g fagyasztott málna és egy tábla tejcsoki összevágva kisebb kockákra.
Mogyórókrémes-banános: A mogyoróvajból 4 nagy evőkanálnyi plusz egy villával összenyomkodott banán
Lekvárral töltött: Kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi lekvár a közepébe és lefeded tésztával
Nutellával töltött: Kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi nutella a közepébe és lefeded tésztával
Almás-fahéjas: 1 adag tésztába egy alma reszelve a nagyobb reszelőn és ízlés szerint fahéj
Banános-étcsokis: 1 adag tésztába egy banán összetörve és egy tábla keserű csokoládé
Kakaós: A liszt mennyiségét csökkenteni kell a holland kakaópor mennyiségével. Pl 20 g holland kakaópor + 230 g liszt
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek muffin kategóriában



