Muffin alaprecept
Hagyományos

Muffin alaprecept

Desszert Muffin
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Sokáig azt hittem, hogy birtokomban van a világ legfinomabb muffinjának receptje. Addig hittem ezt, amíg a szomszédasszonyom be nem állított egyszer egy kis muffin kóstolóval. Hát jelentem szerelem első ízlelésre! Köszönöm Petra!!!! Azért szuper ez a recept, mert szinte bármit eltűntethetünk benne. Írjátok meg a GYERÜNK A KONYHÁBA csoportban, hogy milyen verzióban próbáltátok már és én bővítem vele a lenti listát!

Hozzávalók

12 db normál méretű muffinhoz

  • 125 g sütőmargarin
    VAGY
    125 g vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás (M-es)
  • 25 dkg (250 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 1 dl (100 g) tehéntej (2,8%)

A recept

A cukrokat az egész tojásokkal habosra keverem. Nem kell külön felverni a fehérjét. Beledolgozom a puha margarint. Ehhez adom a lisztes sütőporos keveréket és a legvégén a tejet.

Ezt az alaptésztát sokféleképpen lehet ízesíteni. Sok tippet írok lejjebb!

180-200 °C-on sütjük alul-felül sütéssel 20-25 percig. Mini muffin esetén elég a 15 perc sütés.

Erről a muffinról könnyen lejön a papír, csak meg kell várni, hogy kihűljön.
Muffin alaprecept

Nutellával töltött

Ízesítések:

Kakaós- nutellával töltött: A liszt mennyiségét csökkenteni kell a holland kakaópor mennyiségével. 20 g holland kakaópor + 230 g liszt. Kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi nutella a közepébe és lefeded tésztával.

Málnás-tejcsokis: 200 g fagyasztott málna és egy tábla tejcsoki összevágva kisebb kockákra.

Mogyórókrémes-banános: A mogyoróvajból 4 nagy evőkanálnyi plusz egy villával összenyomkodott banán

Lekvárral töltött: Kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi lekvár a közepébe és lefeded tésztával

Nutellával töltött: Kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi nutella a közepébe és lefeded tésztával

Almás-fahéjas: 1 adag tésztába egy alma reszelve a nagyobb reszelőn és ízlés szerint fahéj 

Banános-étcsokis: 1 adag tésztába egy banán összetörve és egy tábla keserű csokoládé

Kakaós: A liszt mennyiségét csökkenteni kell a holland kakaópor mennyiségével. Pl 20 g holland kakaópor + 230 g liszt


hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.