
Mini pizza
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
11 db mini pizzához
-
20 dkg (200 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 tk (5 g) só
-
1 dkg (10 g) friss élesztőVAGY3 g szárított élesztő
-
1 tk (5 g) kristálycukor
-
1,25 dl (125 g) tehéntej (2,8%)
-
1 ek (10 g) napraforgóolaj
Paradicsomos szószhoz
-
egy kis konzerv (70 g) sűrített paradicsom
-
1 ek víz
-
2 tk (10 g) kristálycukor
-
1 kk oregánó
-
1 kk bazsalikom
-
1 tk (5 g) só
-
kevés feketebors (őrölt)
Tejfölös szószhoz
-
80 g tejföl (20%)
-
1 kiskanál (3 g) só
-
kevés feketebors (őrölt)
-
1 gerezd fokhagyma
Feltétnek
-
reszelt trappista sajt
-
ízlés szerint mozzarella
-
ízlés szerint gépsonka
-
ízlés szerint szalonna
-
kevés kukorica
-
kevés olivabogyó

A recept
A lisztet egy tálba mérjük belekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kéz melegre melegített tejet. Várunk 2 percet, hogy beinduljon az élesztő, majd belemérjük az olajat.
Kidagasztjuk a tésztát, hogy ne ragadjon az edény falához. Ha homogén a tészta 45 percen át kelesztjük.
Közben kikeverjük a szószokat és előkészítjük a feltéteket ízlés szerint. Én a hagymát és a szalonnát előre kisütöm.
Amikor letelt a 45 perc, akkor 11 db-ra vágjuk (30-32 g/db) és egyenként meggömbölyítjük.
10 percet hagyjuk állni a gombócokat, majd egyenként kis köröket nyújtunk belőlük.
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk őket, majd megkenjük valamelyik szósszal és ízlés szerint rakunk rá feltéteket.
30 percig hagyjuk őket így kelni, majd 220 fokra alsó-felső sütési módban előmelegített sütőbe helyezzük őket addig, amíg meg nem olvad/pirul a sajt.
Az elkészült pizzákat mártogassuk a megmaradt szószokba.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek pizza kategóriában



