Mini pizza
Hagyományos

Mini pizza

Kelt tészta Sós Pizza
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Kislányom rámutatott a bevásárlás közben egy csomag fagyasztott mini pizzára, hogy olyat kér enni. Én pedig szemrebbenés nélkül mondtam, hogy "Otthon sütök neked gyere!" Így készült vacsorára mini pizza. Gondoltam megosztom a receptet, hogy ti is elkészíthessétek.

Hozzávalók

11 db mini pizzához

  • 20 dkg (200 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 tk (5 g)
  • 1 dkg (10 g) friss élesztő
    VAGY
    3 g szárított élesztő
  • 1 tk (5 g) kristálycukor
  • 1,25 dl (125 g) tehéntej (2,8%)
  • 1 ek (10 g) napraforgóolaj

Paradicsomos szószhoz

  • egy kis konzerv (70 g) sűrített paradicsom
  • 1 ek víz
  • 2 tk (10 g) kristálycukor
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 tk (5 g)
  • kevés feketebors (őrölt)

Tejfölös szószhoz

  • 80 g tejföl (20%)
  • 1 kiskanál (3 g)
  • kevés feketebors (őrölt)
  • 1 gerezd fokhagyma

Feltétnek

  • reszelt trappista sajt
  • ízlés szerint mozzarella
  • ízlés szerint gépsonka
  • ízlés szerint szalonna
  • kevés kukorica
  • kevés olivabogyó

A recept

A lisztet egy tálba mérjük belekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kéz melegre melegített tejet. Várunk 2 percet, hogy beinduljon az élesztő, majd belemérjük az olajat.
Kidagasztjuk a tésztát, hogy ne ragadjon az edény falához. Ha homogén a tészta 45 percen át kelesztjük.
Közben kikeverjük a szószokat és előkészítjük a feltéteket ízlés szerint. Én a hagymát és a szalonnát előre kisütöm.
Amikor letelt a 45 perc, akkor 11 db-ra vágjuk (30-32 g/db) és egyenként meggömbölyítjük.
10 percet hagyjuk állni a gombócokat, majd egyenként kis köröket nyújtunk belőlük.
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk őket, majd megkenjük valamelyik szósszal és ízlés szerint rakunk rá feltéteket.
30 percig hagyjuk őket így kelni, majd 220 fokra alsó-felső sütési módban előmelegített sütőbe helyezzük őket addig, amíg meg nem olvad/pirul a sajt.
Az elkészült pizzákat mártogassuk a megmaradt szószokba.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.