
Mini express pita kenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztet kimérjük, megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt. Az olajat is beleöntjük. Kidagasztjuk a tésztát és 20 percen át kelni hagyjuk. Lisztezett pulton a megkelt tésztát 12 részre osztjuk (40 g/db), gömb alakúvá formáljuk és hagyjuk 10 percet pihenni. Ezután mindegyiket egy kb. 8 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Réteslisztbe forgatjuk, és újabb 10 percig pihentetjük. Forró száraz tapadásmentes serpenyőben sütjük.
Egyszerre kb. 3 darab fér be. Oldalanként kb. 3 percig sütjük közepes „lángon”, amíg felfújódik a tészta és egy kis színt kap.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek kenyér kategóriában



