Mini csokoládés sajttorta
Hagyományos

Mini csokoládés sajttorta

Desszert Torta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon régóta szemezgetek sajttorta receptekkel, de valahogy nem álltam neki soha. Gondoltam egy merészet és muffin formában készítettem el a mini csokoládés sajttorta receptemet így sokkal könnyebben kezelhető sütemény a végeredmény.

Hozzávalók

Tésztához (12 db-hoz)

  • 80 g vaj
  • 18 dkg (180 g) kakaós keksz

Krémhez

  • 10 dkg (100 g) étcsokoládé
  • 25 dkg (250 g) mascarpone krémsajt
  • 70 g porcukor
  • 5 g holland kakaópor
  • 1 tojás (M-es)
  • 1 tojássárgája
  • 60 g habtejszín
  • 1 tk vaníliakivonat

Csoki ganache-hoz

  • 15 dkg (150 g) étcsokoládé
  • 10 dkg (100 g) habtejszín
  • 30 g vaj

A recept

A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírral. 

A kekszet késes aprítóba helyezzük, majd ha teljesen apróra vágtuk belekeverjük az olvasztott vajat. Mindegyik forma aljába teszünk egy picit a keksz keverékből (kb. 22 g/db) és belenyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 5 percig sütjük.

Ha megsült visszavesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra.

A krémhez a csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és félrerakjuk. Robotgép habverőjével a mascarponét a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd ehhez a keverékhez adjuk a tojást és a tojás sárgáját, majd belecsurgatjuk a tejszínt is. (nem kell habbá verni előtte). Ha már szépen elkeveredett, akkor keverjük bele a felolvasztott, de nem forró csokoládét és a vanília aromát is. Minden muffin formába kanalazunk belőle (kb. 45 g/db). Ha készen vagyunk, akkor berakjuk a sütőbe őket 150 fokra 25 percre, majd kikapcsoljuk a sütőt és még 5 percig hagyjuk őket bent a sütőben. Ha kihűltek, akkor még rakjuk őket 2 órára a hűtőbe. 

Közben elkészítjük a csokoládé ganache-t oly módon, hogy a csokira ráöntjük a forró tejszín felét, majd miután elkevertük vele a maradékot lassan csurgatva kevergetjük, amíg sima és fényes nem lesz a keverék. Ekkor keverjük bele a darabolt vajat. Ezt öntjük a kihűlt mini csokoládés sajttorták tetejére. Ezután hűtőben kb. 1 óra alatt megszilárdul rajta a ganache. 

Hűtőszekrényben 5 napig tárolható.

Hírdetés

Kattints ide és szerezd be a muffin sütőformát!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.