
Mentcsokirály – Gergő féle kevert süti
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Nedves hozzávalók
-
2 db tojás (M-es)
-
15 dkg (150 g) kristálycukor
-
12,5 dkg (125 g) sütőmargarin
-
fél citrom héja
Száraz hozzávalók
-
22 dkg (220 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 csomag (12 g) sütőpor
-
40 g dió (darált)
-
30 g holland kakaópor
-
15 db mentalevél
-
1 dl (100 g) tehéntej (2,8%)
-
50 g apróra vágott étcsokoládéVAGY50 g csokipasztilla

A recept
A cukrokat az egész tojásokkal habosra keverjük. - Nem kell külön felverni a fehérjét. - Beledolgozzuk robotgéppel a puha margarint és belekeverjük a reszelt citrom héját.
Ehhez adjuk a száraz hozzávalók keverékét. Sűrű massza lesz a végeredmény.
A tejet és a menta leveleket botmixerrel összedolgozzuk, majd ezt is a masszához öntjük és óvatosan belekeverjük. Legvégén megy bele a csoki.
Alul sütőpapíros az oldalán margarinnal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) kenjük.
180 °C-on sütjük alul-felül sütéssel 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Kifordítjuk a tepsiből egy vágódeszkára és miután kihűlt háromszög alakra vágjuk. Ízlés szerint porcukorral szórva vagy tejszínhabbal tálaljuk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



