Mentcsokirály – Gergő féle kevert süti
Hagyományos

Mentcsokirály – Gergő féle kevert süti

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Úgy néz ki, hogy Gergő fiam lesz az, aki a nyomdokaimba lép. Hihetetlen érzéke van az ízekhez. Az első ötlete a bazsalikomos kenyér volt, ami nagyon finom lett. Most pedig fogott egy füzetet és felírt hozzávalókat, amiből készítettünk egy süteményt. Komolyan mondom, hogy azt gondoltam, hogy ehetetlen lesz, de számomra hihetetlen módon kimondottan nagyon finom. Nem szeretem az édességet, de ebből megettem egy kis kockát félredobva a diétámat.

Hozzávalók

Nedves hozzávalók

  • 2 db tojás (M-es)
  • 15 dkg (150 g) kristálycukor
  • 12,5 dkg (125 g) sütőmargarin
  • fél citrom héja

Száraz hozzávalók

  • 22 dkg (220 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 40 g dió (darált)
  • 30 g holland kakaópor
  • 15 db mentalevél
  • 1 dl (100 g) tehéntej (2,8%)
  • 50 g apróra vágott étcsokoládé
    VAGY
    50 g csokipasztilla

A recept

A cukrokat az egész tojásokkal habosra keverjük. - Nem kell külön felverni a fehérjét. -  Beledolgozzuk robotgéppel a puha margarint és belekeverjük a reszelt citrom héját.

Ehhez adjuk a száraz hozzávalók keverékét. Sűrű massza lesz a végeredmény.

A tejet és a menta leveleket botmixerrel összedolgozzuk, majd ezt is a masszához öntjük és óvatosan belekeverjük. Legvégén megy bele a csoki.

Alul sütőpapíros az oldalán margarinnal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) kenjük. 

180 °C-on sütjük alul-felül sütéssel 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

Kifordítjuk a tepsiből egy vágódeszkára és miután kihűlt háromszög alakra vágjuk. Ízlés szerint porcukorral szórva vagy tejszínhabbal tálaljuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.