Meggyleves
Egészségtudatos Hagyományos Cukor- és finomlisztmentes

Meggyleves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nincs is jobb egy friss, hideg meggylevesnél a nyári melegben! Ez az édes-savanykás, fahéjas, szegfűszegezett finomság minden falatjában gyümölcsös élmény. Hidegen tálalva tökéletes frissítő és laktató is egyben. Egy tányér meggyleves, és máris nyár van a kanálon!

Hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 80 g kristálycukor
    VAGY
    20 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • 1 liter víz
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 lapos teáskanál fahéj (őrölt)
  • 2 dl (200 g) natúr joghurt
  • 1 dl (100 g) habtejszín
  • 20 g zabpehelyliszt

A recept

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot vagy édesítőszert, a fahéjat és a szegfűszeget, majd közepes lángon főzni kezdjük.

Amikor felforrt, mérsékeljük a hőt, és 8-10 percig gyöngyözve főzzük, hogy a meggy kissé megpuhuljon, de ne főjön szét teljesen.

Közben egy kis tálban csomómentesre keverjük a joghurtot, a habtejszínt és a zabpehelylisztet. Merünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük az egészet a leveshez.

Még néhány percig főzzük, míg szépen besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Teljesen hidegen, jól behűtve tálaljuk – akár másnap még finomabb!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.