
Meggyleves
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot vagy édesítőszert, a fahéjat és a szegfűszeget, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Amikor felforrt, mérsékeljük a hőt, és 8-10 percig gyöngyözve főzzük, hogy a meggy kissé megpuhuljon, de ne főjön szét teljesen.
Közben egy kis tálban csomómentesre keverjük a joghurtot, a habtejszínt és a zabpehelylisztet. Merünk hozzá egy keveset a forró levesből (hőkiegyenlítés), majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük az egészet a leveshez.
Még néhány percig főzzük, míg szépen besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Teljesen hidegen, jól behűtve tálaljuk – akár másnap még finomabb!
receptek További receptek egészségtudatos kategóriában



receptek További receptek leves kategóriában



