Meggy pite
Hagyományos

Meggy pite

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Lehetőségem adódott gyönyörű fekete meggyet szedni a szomszéd néni fájáról. Kerestem egy jó süti receptet hozzá, így elolvastam párat és kialakítottam a saját meggy pite verziómat.

Hozzávalók

Töltelékhez

  • 1 kg meggy
  • 25 dkg (250 g) kristálycukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csapott kávéskanál fahéj (őrölt)

Tésztához

  • 22,5 dkg (225 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 1 csipet
  • 60 g kristálycukor
  • 125 g sütőmargarin
  • 1 tojás (M-es)

A recept

A meggyet kimagozzuk és megszórjuk cukorral. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük. 

A levéből 4 dl-t elkeverünk egy csomag vaníliás pudingporral és megízesítjük a fahéjjal. Állandó kevergetés mellett addig főzzük amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverünk 500 g-ot a lecsepegett meggyből és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral az oldalát pedig kikenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyik felét kerekre nyújtva a tortaforma aljába rakjuk.

Meggy pite

A kész tészta

Erre megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.

Meggy pite

Sütés előtti kinézet

180 °C-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Kb 1 óra.

Meggy pite

Sütés után

Teljes kihűlés után levesszük a tortaforma oldalát és porcukorral szórva tálaljuk.

Meggy pite

Jó étvágyat kívánok!

TIPP: A maradék levet használhatjuk szörpként.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.