Marinált paprika
Hagyományos

Marinált paprika

Köret Savanyúság
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A kedvenc savanyúságom a marinált paprika. Eddig mindig anyukám készítette nekem. Tegnap gyorsan elkértem a receptet, mert sok paprika pirosodott meg a kertben egyszerre.

Hozzávalók

4 db 720 ml-es befőttesüvegnyi

  • kb 2-2,5 kg piros vastaghúsú paprika
  • 1,5 l víz
  • 100 g só
  • 200 g kristálycukor
  • 1 dl ecet (20%)
  • lapos kávéskanál nátrium-benzoát
  • kevés napraforgóolaj

A recept

A vízet felforraljuk. 

A forró, lobogó vízbe dobjuk a megtiszított, ízlés szerint darabolt paprikát. 

Ha felforrt még egy picit hagyjuk főlni, de nem puhítjuk meg. 

Kiszedjük a forró vízből a zöldséget, majd steril befőttes üvegekbe rakjuk.

Főzővízbe belekeverjük a sót, cukrot, ecetet, tartósítót.

A paprikára öntünk a léből annyit, hogy ellepje. 

Erre rétegezünk kb fél cm vastagságban olajat, majd lezárjuk a befőttesüveget.

Néhány nap után fogyasztható a marinált paprika, de hónapokig eláll.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.