Mákos varázs süti
Hagyományos

Mákos varázs süti

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Már majdnem el is felejtettem, hogy van VARÁZS SÜTI receptem, amikor szembejött interneten német nyelven egy mákos verzió belőle. Azonnal ki kellett próbálnom és azt kell hogy mondjam, hogy finomabb, mint a hagyományos verziója. Picit módosítva a német receptet most megmutatom nektek. Varázslatos tényleg, hogy egy egyben összekevert tésztából hogyan lesz alul pudig jellegű réteg, középen mákos töltelékkel a tetején pedig egy habos tészta fedi a kész süteményt. 10 perc előkészíteni és még 1 órát sül.

Hozzávalók

  • 4 db tojás (M-es)
  • pici
  • 125 g porcukor
  • 125 g vaj
    VAGY
    125 g sütőmargarin
  • 100 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 100 g szemes mák
  • fél citrom héja
  • 0,5 l tehéntej (2,8%)

A recept

A 4 db tojást szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük egy pici sóval.
A sárgáját kikeverjük a porcukorral, belerakjuk az olvasztott vajat és a lisztet. 
Összekeverjük, majd mehet bele a mák és fél citrom reszelt héja. 
Ha mindent összekevertünk öntsünk bele fél liter tejet. 
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét.
Az egészet egy kb 25x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A videón nálam egy ennél nagyobb tepsi van, de sajnos nekem nem volt kisebb így vékony lett a süteményem.

160 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt aranybarnára sütjük a mákos varázs süti-t.

Hagyjuk kihűlni, majd egy vágódeszkára kirakva szeleteljük.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.