Majonézes kukoricasaláta
Hagyományos

Majonézes kukoricasaláta

Köret Saláta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Egyszer egy étteremben kaptam nagyon finom kukoricasalátát. Megpróbáltam itthon elkészíteni és szerencsére sikerült. Nagyon jól illik az édeskés majonézes tejföl a kukoricához a lilahagyma pedig különleges pikánsságot kölcsönöz a majonézes kukoricasaláta ízének.

Hozzávalók

  • 1 konzerv (340 g-os) csemegekukorica
  • 1 kis fej (50 g) lilahagyma
  • 20 dkg (200 g) tejföl (20%)
  • 10 dkg (100 g) majonéz
  • 2 lapos tk (10 g) kristálycukor
  • kb 1 tk mustár
  • kb 1 tk citromlé
  • 1 kk só
  • 1 csipet feketebors (őrölt)

A recept

A tejfölt a majonézzel és az ízesítőkkel összekeverjük. 

Apró kis kockákra vágjuk a lilahagymát és ezt is belekeverjük az ízesített tejfölbe.

Leöntjük a kukorica levét, majd összevegyítjük a többi hozzávalóval.

Azonnal fogyasztható. 

Sült és rántott húsok mellé is nagyon finom köretnek a majonézes kukoricasaláta.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.