
Magyaros zöldborsófőzelék
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Ha konzerv borsóval dolgozunk az azért jó, mert nem kell már főzni, mivel előfőzötten vásároljuk meg. Ebben az esetben nagyon gyorsan lehet főzeléket készíteni belőle.
A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk.
Ha megpirult belebobjuk az apróra vágott fokhagymát és lehúzzuk a tűzről.
Ekkor kerül bele a pirospaprika is.
Ha ezt is elkevertük mehet rá a borsó (leve nem kell). Ezzel is elkeverjük a rántást.
Ráöntjük a vizet, majd sózzuk és lassú lángon kevergetve hagyjuk besűrűsödni.
Ne zavarjon meg senkit, hogy ilyenkor még hígnak tűnik. Amint egy picikét hűl azonnal sűrűbbé fog válni.
Ha friss vagy fagyasztott borsóval dolgozunk a magyaros zöldborsófőzelék esetén, akkor a sós vízben megfőzzük a borsót és a végén rántjuk be a fenti módon elkészített rántással.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főzelék kategóriában


