Magyaros zöldborsófőzelék
Hagyományos

Magyaros zöldborsófőzelék

Főétel Főzelék
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Mindenki másképp készíti a zöldborsó főzeléket. Nálunk a család két részre szakadt. Férjem kedvencét mutatom most be nektek a magyaros zöldborsófőzelék-et, de megtalálhatjátok a MENZÁS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK receptjét is a honlapon, ami pedig a kisfiam kedvence.

Hozzávalók

kb 4 adaghoz

  • kb 500 g (töltő tömeg) konzerves zöldborsó
  • 40 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 60 g napraforgóolaj
  • 6 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika (őrölt)
  • 2 tk ételízesítő
    VAGY
    2 tk

A recept

Ha konzerv borsóval dolgozunk az azért jó, mert nem kell már főzni, mivel előfőzötten vásároljuk meg. Ebben az esetben nagyon gyorsan lehet főzeléket készíteni belőle.

A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk.

Ha megpirult belebobjuk az apróra vágott fokhagymát és lehúzzuk a tűzről. 

Ekkor kerül bele a pirospaprika is.

Ha ezt is elkevertük mehet rá a borsó (leve nem kell). Ezzel is elkeverjük a rántást. 

Ráöntjük a vizet, majd sózzuk és lassú lángon kevergetve hagyjuk besűrűsödni.

Ne zavarjon meg senkit, hogy ilyenkor még hígnak tűnik. Amint egy picikét hűl azonnal sűrűbbé fog válni.

Ha friss vagy fagyasztott borsóval dolgozunk a magyaros zöldborsófőzelék esetén, akkor a sós vízben megfőzzük a borsót és a végén rántjuk be a fenti módon elkészített rántással.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.