Magyaros krumplileves
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció
Hozzávalók
Leveshez
-
ízlés szerint petrezselyemzöld
-
2 púpos kiskanál (10 g) ételízesítő
-
2 teáskanál (10 g) só
-
2 szál sárgarépa
-
2 db babérlevél
-
kevés valamilyen füstölt sertéshús
-
50 dkg (500 g) krumpli
-
2 liter víz
-
fél kis fej vöröshagyma
Rántáshoz
-
3 ek (30 g) napraforgóolaj
-
1 púpos ek (20 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
fél kis fej vöröshagyma
-
1 tk (5 g) pirospaprika (őrölt)
-
50-100 g (ízlés szerint) tejföl (20%)VAGY50-100 g (ízlés szerint) növényi tejföl
Tésztához
-
0,5 dl (50 g) víz
-
5 g só
-
kb 100 g búzafinomliszt (BL 55)
-
1 db tojás (M-es)
A recept
Meghámozott krumplit kockákra, a répát pedig karikákra vágjuk, felöntjük vízzel.
Beleteszünk fél hagymát és a füstölt húst is beledobjuk, ételízesítővel, sóval és a babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli és a répa meg nem puhul.
Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor, ha már kész a rántás).
Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk, majd a tejfölt is belekeverjük és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ekkor egy tojásból és lisztből, vízzel és sóval galuskát készítünk, majd egy kiskanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.
Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt, már tálalhatjuk is.
receptek További receptek hagyományos kategóriában
receptek További receptek leves kategóriában