Magyaros krumplileves
Hagyományos

Magyaros krumplileves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Sokan mondták már, hogy finomak a leveseim, de valahogy a posztolás mindig elmarad. Hát most pontosan kimértem mindent a magyaros krumplileves készítése közben és megosztom veletek. Remélem ti is úgy fogjátok szeretni ezt a verziót, mint én és a családom.

Hozzávalók

Leveshez

  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • 2 púpos kiskanál (10 g) ételízesítő
  • 2 teáskanál (10 g)
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • kevés valamilyen füstölt sertéshús
  • 50 dkg (500 g) krumpli
  • 2 liter víz
  • fél kis fej vöröshagyma

Rántáshoz

  • 3 ek (30 g) napraforgóolaj
  • 1 púpos ek (20 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • fél kis fej vöröshagyma
  • 1 tk (5 g) pirospaprika (őrölt)
  • 50-100 g (ízlés szerint) tejföl (20%)
    VAGY
    50-100 g (ízlés szerint) növényi tejföl

Tésztához

  • 0,5 dl (50 g) víz
  • 5 g
  • kb 100 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 db tojás (M-es)

A recept

Meghámozott krumplit kockákra, a répát pedig karikákra vágjuk, felöntjük vízzel.

Beleteszünk fél hagymát és a füstölt húst is beledobjuk, ételízesítővel, sóval és a babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli és a répa meg nem puhul.

Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor, ha már kész a rántás).

Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk, majd a tejfölt is belekeverjük és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Ekkor egy tojásból és lisztből, vízzel és sóval galuskát készítünk, majd egy kiskanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.

Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt, már tálalhatjuk is.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.