
Magvas fehér háromszög
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
-
50 dkg (500 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
2 tk (10 g) só
-
2 dkg (20 g) friss élesztőVAGY1 zacskó szárított élesztő
-
1 nagy ek (50 g) tejföl (20%)
-
30 g puha vaj
-
2 dl (200 g) tehéntej (2,8%)
-
1 dl (100 g) víz
-
25 g pirított szezámmag
-
25 g pirított lenmag
-
25 g pirított tökmag
-
25 g pirított napraforgómag
-
forgatáshoz nem pirított magvak

A recept
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.
A lisztbe belekeverjük a sót és a pirított magvakat (kihűtve) a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.
Az egészet összegyúrjuk és valamennyire összedolgozzuk.
Ha már kicsit összeállt a tészta mehet bele a puha vaj, majd ezzel együtt kidagasztjuk a tésztát.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, ami után 10 db-ba vágjuk (kb 100 g/db), gombóccá formázzuk.
10 percet pihentetjük a gombócokat. Ez azért kell, hogy könnyen formázhatóvá váljon.
Ezután megformázzuk háromszögnek őket, majd vízbe végül pedig nem pirított magokba forgatjuk.
Az alábbi videón jól látszik a formázás: (11:20 után kezdődik)
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.
210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen. A sütő aljába tegyünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
Kb 30 percet kelesztjük a kész péksüteményeket.
Kb 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a háromszögeket.
Amikor kivesszük adunk nekik egy kis vizes spriccelést. hideg helyre tesszük hűlni.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



