Magvas császárzsemle Air Fryer-ben
Cukor- és finomlisztmentes

Magvas császárzsemle Air Fryer-ben

Kelt tészta Zsemle
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Szerttem volna ha a mindennapi diétás pékárumat el tudom készíteni gyorsan és egyszerűen a Cosori Dual Blaze Forrólevegős Sütőjében. A kedvenc tésztámat fogtam alapul, ami a sokmagvas bagett és megformáztam zsemlének úgy, hogy pont kitöltse a teljes kosarat. Így nem lesz egyszerre nagy mennyiség belőle csak annyi, ami pár nap alatt elfogy

Hozzávalók

  • 20 dkg (200 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
  • 4 dkg (40 g) búzasikér
  • 1 tk (5 g)
  • 30 g zabpehely (apró szemű)
  • 10 g pirított szezámmag
  • 10 g pirított lenmag
  • 1,3 dkg (13 g) friss élesztő
    VAGY
    3-4 g szárított élesztő
  • 2 dl (200 g) langyos víz
  • 15 g hideg vaj
  • 10 g szezámmag
  • 10 g lenmag

A recept

A lisztet, a zabpelyhet és a sikért kimérjük és belekeverjük a sót és a pirított magvakat is, a közepébe mélyedést készítünk. 

A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, majd összekeverjük. Ebbe rakjuk a hideg vajat. Lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 40 percen át kelni hagyunk. 
Felvágjuk 4 db-ra a tésztát kb. 135 g/db és négy császárzsemlét formázunk belőle. 

Kilapogatjuk, majd feltekerjük és összecsípjük az illesztésnél a tésztát, majd a videó szerint megformázzuk. Mindegyiket vízbe mártjuk és utána nem pirított magvakba. 

A kosárba helyezett zsemléket a nem bekapcsolt gépbe rakjuk és kelesztjük kb. 25 percet, majd bekapcsoljuk Cosori Dual Blaze Forrólevegős Sütőjét BAKE módra 180 fokra és 15 percre. 

Amikor lejárt a sütési idő, akkor lespricceljük a zsemléket hideg vízzel.


FIGYELEM: Más típusú készülékekben, ha nincs alsó fűtőszál, akkor ajánlott megfordítani a zsemléket a sütés végén. A hőmérséklet és az idő készülékenként eltérő.
TIPP: Hagyományos sütőben is süthető. Ha mind a tepsin van 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen. Csak addig kelnek a zsemlék, amíg melegszik a sütő. Ez kb 15 perc. A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent) Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a zsemlék felületét. Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.
TIPP: Ha fogyni is szeretnél, akkor a külső magvakba forgatást érdemes kihagyni.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.