
Luca pogácsa - Jósold meg a jövő éved vele
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
-
65 dkg (650 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
25 dkg (250 g) sütőmargarinVAGY25 dkg (250 g) vaj
-
20 g só
-
25 g (fél kocka) friss élesztőVAGY1 csomag (7 g) szárított élesztő
-
pici kristálycukor
-
200 g tejföl (20%)
-
100 ml tehéntej (2,8%)
-
1 tojás (M-es)
Egyebek
-
kenéshez 1 tojássárgája
-
szóráshoz reszelt sajt
-
szóráshoz magvak
-
alaposan megtisztítva pénzérmeVAGYgyerekek miatt tökmag

A recept
Lisztet megsózzuk és a margarinnal elmorzsoljuk.
A közepébe mélyedést csinálunk és belemorzsoljuk az élesztőt
A langyos cukros tejet is beleöntjük.
Megvárjuk míg felfut az élesztő, majd belerakjuk a tejfölt és a tojást is.
Az egész tésztát jól kidolgozzuk, majd összesen 2 órát hűtőbe rakjuk.
Fél óránként hajtogatjuk. Összesen háromszor. (30 percnél, 1 óránál és 1,5 óránál)
Lásd videó!
2 óra leteltével kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra. Berácsozzuk a tetejét. Egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Előmelegítjük a sütőt 210 fokra alul felül sütésen.
Amíg előmelegszik a sütő, addig megkenjük a tojássárgájával a pogikat és megszórjuk reszelt sajttal a tetejüket. Ízlés szerint ilyenkor sózhatjuk vagy maggal szórhatjuk őket.
Forró sütőbe rakjuk és szép pirosra sütjük a pogácsákat.
A kisült pogácsákat fogyasztás közben figyeljük, hogy szerencsét hoznak-e :)
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek pogácsa kategóriában



